Снимка: БГНЕС

Как премина организацията на изборите коментира пред БНТ директорът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров.

"200-300 машини трябва да се поправят за вота в неделя. Ако ЦИК намали машините за втория тур, със сигурност ще стигнат - няма да се махат секции, а ще се махнат вторите машини от секциите, където има по две",заяви той.

Съдът е постановил очакваното от абсолютно всички - "Сиела" да си прибере всички машини. Те ще бъдат прибрани в склада им.

"Няма да имаме пари да си вършим работата, ако не бъде изпълнен договорът. Никакви плащания няма, очакваме към сряда-четвъртък да получим плащания за свършена работа", каза още той.

Най-честите проблеми са там, където има механика и движещи се части свързани с принтерите и карточетците, които могат да бъдат подменени - тоест, да им се направи ремонт.

Той заяви, че допълнителните машини също са сертифицирани.

"Няма никаква драма. 1600-те машини, които внесохме, са същия модел като тези 400. Тези 400 винаги ги е имало - и през пролетат и през лятото. През 2019 имахме договор за 3000 машини и в договора изрично беше записано, че трябва да осигурем резервни - около 300", каза Тодоров.

Според него този, който е създал скандала с машините трябва да си понесе отговорността.

 "На ден разменяме поне 10 писма с ЦИК, засега всичко върви нормално. Малко закъсняваме с изпращането на машините в чужбина", допълни Тодоров.
 

Коментари Напиши коментар

29

анонимен

преди 5 месеца

Е, кой ви е развалил машините? Една жена изяла една разписка и толкова!

28

анонимен

преди 5 месеца

Убаво, ама да не ги ПРЕПРАВИТЕ, в полза на Рундьо!

27

Анонимен

преди 5 месеца

Разбира се, че трябва да се "поправят", как иначе ще се манипулира вота!?