fallback

Кметът на Видин Цветан Ценков е със свалена подкрепа от СДС. Причината – влизането му в инициативния комитен на Румен Радев и Илияна Йотова.

Според партията Цонков е преминал разделителнмата линия. Недоволство от действията му изразили и коалиционните партньори от ГЕРБ.

Той е кмет на Видин от 2019 година, когато спечели изборите като кандидат, подкрепен от СДС, а по-късно и от ГЕРБ. Преди дни обаче кметът се включи в ИК, който издигна кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за президентския вот.

"Президентът Радев, който аз подкрепям в ИК за преизбирането му показа доста сериозно битката за държавността му в България, защото смятам, че тези избори за битка за държавност. Аз като човек и кмет имам собствено волеизявление, аз съм свободен и демократичен човек", каза той, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Номинираната за вицепрезидент Илияна Йотова също коментира казуса.

Подкрепата за президента Радев обаче предизвика остра реакция от СДС и партията свали доверието си от Ценков като кмет на Видин.

"Това да се дават обяснения, че няма ляво и дясно е неприемливо. Ние като дясна формация не можем да допуснем наш представител или подкрепен от нас било то и кмета на Видин да подкрепи основният ни опонент... и като президент, разбира се", посочи Румен Христов от СДС.

Oще по темата
"Много жалко за СДС. Не за мен, защото аз съм избран... това ли е българската демокрация... това ли е либералният модел.. Разбира се, че съм не учуден, а просто дълбоко изненадан, защото аз по никакъв начин на дясномислещ човек не съм предал нито СДС, нито каквото и да било", допълни Ценков.

А пред партията кметът на Видин заявил, че решението му е с цел да се подобри имиджа на града. Недоволство изразили и от ГЕРБ

"Разбира се, че и те не са доволни, но тези разделителни линии не трябва да бъдат прекрачвани“, добави още Христов.

Макар и без подкрепа кметът на Видин остава на поста си.   

"Вашата оставка стои ли на дневен ред в този случай? Не, аз съм избран от хората не да си давам оставката, а да се боря за Северозапада", подчерта градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 години

Видин е един от най-умрелите градове в България.

9

михаал

преди 2 години

С едни ядеш и пиеш, а с други се е....... Такива сме си Българите.

8

Анонимен

преди 2 години

И СДС КАТО НЕ МОГАТ ДА ДОПУСНАТ ПОДКРЕПЕН ОТ ТЯХ... , КАКВО, ФЕЛАЦИО ЛИ ЩЕ МУ НАПРАВЯТ?!

fallback