Росен Плевнелиев е отказал на ГЕРБ да бъде техен кандидат за президент. Държавният глава в периода 2012-2017 година е провел телефонен разговор с бившия премиер Бойко Борисов. В предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR Плевнелиев остро разкритикува изтичащия мандат на президента Румен Радев.

"Преди два месеца се обадих на Бойко Борисов. Говорихме си честно и откровено, казахме си аргументи защо той не може, защо аз не мога", сподели Плевнелиев.

Той вижда като неуспешна стратегията на лидера на ГЕРБ да се изправи в президентска битка с Румен Радев. Според него предложеният кандидат на бившите управляващи задължително трябва да бъде надпартиен.

"И тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка както с Цецка Цачева, която беше добър човек, но не и кандидат. Не бива да е партиен кандидат, трябва да е широко скроен кандидат", заяви Плевнелиев пред Ганиела Ангелова.

Амбиция да управлява президентът Румен Радев - това видя Росен Плевнелиев зад появилия се нов политически проект на Асен Василев и Кирил Петков.

"Целта от една страна - американците казват да има къде да отиде, защото той няма да иде в БСП", смята президентът ни през 2012-2017 г.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.
 

Коментари Напиши коментар

235

Радек от Боктор

преди 2 месеца

Всички се упражняват на гърба на Бойко! Резултатите са, че при поредното управление на червените отново всичко се *** тотално!

234

Анонимен

преди 2 месеца

Бойко търси спасител но той май ще е с раирани дрехи на хладно

233

Въпрос

преди 2 месеца

Кой дава глас на Расим Пехливанов. Той защо не се пише с истинските си имена? Да не го е срам от нещо. Защото личността Росен Плевнелиев вече е компроментирана.