Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Заръката на президента Румен Радев към всеки един член на служебното правителство беше да запази своя неутралитет, да бъде далеч от политическите партии, да изпълнява своите задължения и да може да подготви едни честни и справедливи избори, да минимизира купения вот, така че да се проведат през ноември месец избори 2 в 1. Това обясни пред БНТ Гълъб Донев, вицепремиер и служебен министър на труда и социалната политика.

Разбира се, че това което се случи с актуализацията на трите закона в НС, приличаше по-скоро на предизборна кампания, отколкото на един смислен парламентарен дебат, призна Донев.

За голяма част от българските пенсионери това е единствения доход, който получават. 47% от българските пенсионери живеят в риск от бедност и социално изключване, обясни социалният министър.

Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, категоричен е Донев. Актуализацията на ДОО беше направена така, че да бъде гарантирана финансовата стабилност на системата, подчерта министърът.

По думите му до 600 лева ще е ръстът на средната пенсия до края на годината.

На въпроса дали, докато са управлявали, Кирил Петков и Асен Василев са правели партия, Донев отговори - мисля, че не.

Няма списък за уволнения в държавата, аз поне не съм виждал такъв, категоричен е Гълъб Донев в отговор на въпрос за уволнението на проф. Асен Балтов от "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 2 години

Честито на пенсионерите, тези с по 200 лв. пенсия ще получат по 28 лв. като увеличение, а бившите ченгегета, агентите на ДС, секретарите на БКП, военните без нито ден работа и т.н., които вземат пенсии по 1500 лв. ще получат по 300 лв. увеличение. Наглеци!!!!

57

Анонимен

преди 2 години

Защо никой, ама наистина никой не казва след като коефициента за година прослужен стаж ще е 1,35 върху кой средномесечен доход ще се изчисляват старите пенсии. Дали според този от 2007 година (както е до сега) или друг такъв за друга година. Умуват, умуват и накрая ше изберат най-неприемливия за нас пенсионерите.

56

Сата НАТО

преди 2 години

до шимпанзе...Защото поскъпването започна още миналата година. Още в началото на година имаше 30% инфлация. Това олио не е станало 4 лв за един ден, било е и 2,50, и 3, и 3,50, Тулупът много ясно знаеше, че Евросъюзът ще печата пари, но нарочно ни привърза по-здраво за еврото, за да им пормем част от инфлационния товар. Заслужава курш ум фтиквата, за което.

fallback