Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев предупреди министрите от новия служебен кабинет, че срещу тях ще продължават да се хвърлят огромни ресурси – парите, медиите и влиянието на хората, които „имат държавата за своя бащиния“.

„Ще ви организират протести, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на старата власт, но вие вече доказахте, че имате характер не само да се изправите срещу тежкото наследство, а и да работите за бъдещето на България“,посочи държавният глава.  

„Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетия на безхаберие, на застой, корупция и некомпетентност в различни области, като например кризата в енергетиката и цената на тока, хаоса и липсата на законност в пътното строителство, които лишиха хиляди честни работници от заплати“, каза Радев.

Още по темата

„Правителство без НС няма възможност да изпълнява стратегическа задача, но времето не чака и заради това очаквам от вас наред с укрепването на държавността и подготовката на поредните избори, да продължавате с разуми стъпки за излизането от кризата, да работите със смисъл за бедните и слабите, да набележите ясен хоризонт за ускорено развитие и модернизация на страната. В този сложен момент моят избор отново е върху вас“, допълни държавният глава.

Той благодари на министрите от старото правителство, по-голямата част от които остават и в новото, че са доказали неговата основна идея, че е възможно демократичното единодействие между родолюбиви хора от разни политически хоризонти в името на България.

„Този модел на управление, успешен пример е капитал за политическото бъдеще, то е стъпка напред в надмогване на политическите предубеждения, които спират развитието на страната. С дейността си вие върнахте част от доверието на българите в институциите. За съжаление политическата класа не възприе модела на служебното правителство. НС не успя да излъчи редовно правителство в условия на криза. Разбрахте  колко трудно се възстановява държавността след олигархична система“, обобщи Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase