Снимка: БГНЕС, архив

В последното НС наблюдавахме страсти, освободени от разум. То тръгна с процедурни хватки и недобър тон - това е институция, която трябва да се занимава с държавно управление, трябва хората да си говорят.

Количествените натрупвания невинаги водят до качество, коментира пред БНТ бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров.

Още по темата

Според него в предстоящите избори 2 в 1 може да настъпи объркване сред избирателите или т.нар. казус 15/15 и заради това незабавно трябва да започне разяснителна кампания как се извършва гласуването. „Конституцията е мъдър акт. Политиците трябва да си трябва да си извлекат поука. Не може да правиш едно и също и да очакваш различен резултат“, коментира проф. Киров.

„Можеше да не се стигне до избори 2 в 1. Сега с една карта ще се появят бюлетина за президент и за парламент - това би могло да доведе до объркване“, смята той.

Според него няма да се спестят пари с избори 2 в 1.

„Добре е, че депутатите актуализираха бюджета, нищо друго не направиха. Законът за това прословуто бюро - това ли е най-важното в държавата. Това можеше да се реши и от КС“, посочи още професорът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase