Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Такова нещо няма". С тези думи вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков отрече свое участие в евентуалната партия на министрите Асен Василев и Кирил Петков.

Той посочи, че няма информация за създаването й и цитира Василев, който бе казал, че няма да участва в партия, докато е министър.

"Нямам предложение за оставане в следващото служебно правителство. Още никой няма. Каквото реши президентът, това ще бъде", отговори Рашков на въпрос дали би останал на поста си в следващия служебен кабинет, цитиран от "24 часа".

Той коментира и прехвърлянето на Бюрото за защита от прокуратурата към Министерството на правосъдието. Предложението ще бъде гласувано в Народното събрание.

Според Рашков това трябва да се случи. Той изрази съмнение, че Бюрото е било прехвърлено само за да се охранява главният прокурор.

Служебният вътрешен министър допусна и че Иван Гешев "може би много се страхува", защото е охраняван от 3 служби - Бюрото за лична охрана, НСО пази сградата, в която живее, а МВР патрулира в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase