Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Предстои ни тежка зима, цените се движат нагоре. Най-сериозният удар ще бъде върху столицата, върху топлинната енергия, поне 5-10% ще се повиши". Това заяви Иван Хиновски, депутат от "Има такъв народ", председател на Комисията по енергетика в парламента, пред БНТ.

Oще по темата

По думите му основните причини за увеличението на природния газ са пазарните процеси и растящите цени на емисиите.

Според Иван Хиновски много търговци спекулират с цените. Той допълни, че единствено Комисията за енергийно и водно регулиране може да налага санкции.

"Състоянието на "Топлофикация София" е много тревожно", каза още Иван Хиновски.

Той добави, че не желае да бъде министър. Ще помагам на всички кандидат-министри, трябва да заровим томахавките, коментира още Иван Хиновски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 2 години

На Баце май ще му свърши скоро време почивката... :)

56

Стига глупости

преди 2 години

До Анонимен 48: Каква Радева зима, какви гладни години? Бюджетът е вече актуализиран, пари има, бизнесът работи и има два милиарда повече постъпления от данъци. Зимата ще е като всяка една зима. А цените на газта се определят от международните пазари, не от нас. Хиновски не си мери приказките, а журналистите това чакат.

55

Анонимен

преди 2 години

53- ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ- ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОТКРИЕ "ЗАМРАЗЕНИТЕ " ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ В КИК МИН ЗАПЛАТИ ПО ГОДИНИ СРЕДНИ ЗАПЛАТИ ПО ГОДИНИ- ДА НАПОМНЯ 2009Г МИН ЗАПЛАТА 180ЛВ- СЕГА 650ЛВ- ТРИ ПЪТИ И ПОЛОВИНА, НОИ СРЕДНА ЗАПЛАТА 2009Г- 550ЛВ, СЕГА- 1600ЛВ- ТОВА ЗАМРАЗЯВАНЕ ЛИ Е А ИНФЛАЦИЯ ПРОВЕРИ В НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ. АКО ИМАМ ИНТЕРНЕТ ЗАЩО ТРЯБВА ДА ТИ ПОВЯРВАМ КОГАТО МОГА ДА СЕ СПРАВЯ В НСИ, ЕВРОСТАТ, СВЕТОВНА БАНКА.

fallback