Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Депутатите решиха минималната пенсия да стане 370 лв от 1 октомври, а обезщетението за отглеждане на дете през втората година от майчинството става 650 лв. Това стана ясно с приетите на второ четене текстове от промените в Закона за Държавното обществено осигуряване, предава Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

"Първи пробив за майките! Парламентът прие втората година от майчинството да е 650 лв. на месец, а не както досега - 380 лв. По-високите майчински и доходи за обикновените хора са наш основен приоритет. Ще се борим и за останалите ни предложения в тяхна полза", написа Мая Манолова в профила си във Facebook. Именно нейно бе предложението за увеличаване на втората година от майчинството.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Радослав

преди 2 години

Идеята беше да се създаде усещане за несигурност, за да се прехвърлят баламите защото от обща каца най лесно се краде! Недоволни от частните фондове са същите балами които плащат застраховка по кредит без да са я чели и после реват, че никога не я ползват защото даже незнаят кога и за какво могат да я ползват! Разписват се като селски кметове и после рев, че не им казали като на малки деца кога да я ползват! Ама щом си на години за кредит, значи отговорността за четенето е твоя!

49

Радослав

преди 2 години

Няма как всяка година да плащаш такса за прехвърляне, да се мяташ от фонд във фонд без умисъл и да очакваш да се събере нещо! То само такса прехвърляне ти изяжда половината годишни вноски! И защо беше тоя напън от частно да се прехвърли в НОИ? Защото НОИ е фалирал от години и с това прехвърляне си купиха малко спокойствие за сметка на идните пенсионери! Няма как толкова години след въвеждане на системата още да няма закон за това как ще работи тя! Това е целенасочено действие!

48

Радослав

преди 2 години

До 49:Ти знаеш ли какъв мижав процент от осигуровки ти отиват за втория стълб? Да като вкарваш по 100 лева на година е нормално да не се събират пари, но във първия стълб (НОИ) се събират в обща каца, там онаследяване, възможност за проследяване и тн. няма! В индивидуалната партида поне виждаш колко са се събрали и ако са малко, ти си си виновен, а и масата всяка година се прехвърлят в друга фирма защото роднина е почнал там работа и гони таргет и те врънка, а не защото имат по добри условия!

fallback