Снимка: БГНЕС
fallback

Очаква се днес от "БСП за България" да върнат мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Решението за връщането на мандата бе съобщено от Корнелия Нинова още преди седмица, като тя го обоснова с факта, че не получиха подкрепа от партиите на протеста. Тя обяви, че левицата ще го задържи, за да бъде приета актуализацията на бюджета.

Така решението за разпускане на Народното събрание остава в ръцете на президента Румен Радев, като той ще трябва да обяви и датата на парламентарните избори.

Лидерът на левицата миналата седмица съобщи, че задържат мандата, за да не се бърза с разпускането на парламента, от който се очаква да приеме окончателно държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Dinosaurus

преди 2 години

Топката не си е отивала от Радев от миналия август, когато с вдигнат юмрук започна предизборната си кампания. Кой като него - назначеното от него правителство ще му подготвя "неговите честни" избори! Горко ни ако не го пратим, където му е мястото.

19

До

преди 2 години

Радев,бъди все така всеотдаен за народа,няма друг който да мисли за нас.знаем,че това е отговорност ,но ние сме с теб и ще те подкрепяме.в теб за сега виждаме светлина в тунела.вярваме,че ще видим,дано е скоро,че остаряхме.

18

До 6

преди 2 години

Щом женичка те е обучавала по конституционно право и се хвалиш с това, следователно си тъ.пак.

fallback