Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Защо "Демократична партия" не успя да се разбере с останалите партии и не отиде на преговорите с БСП, коментира депутат от партията. Според Бонка Василева от ДБ, социалистите първо е трябвало да си осигурят подкрепата на най-голямата политическа сила - тази на ИТН и след това да сядат на масата с останиллата част от партиите.

"Предизборната кампания явно е започнала за БСП от десет дена."., заяви депутатът в студиото "Денят ON AIR".

По думите й, "Демократична България" е последователна. "Ние сме обявили в нашите учредителни документи с кого може и с кого не може. Нещата не са се променили, откакто сме се учредили, така че извадени думи от контекст да не ги превръщаме в сензация. Чух как се опитват да ни прехвърлят вината за това, че те са се превърнали в токсична партия, но това няма как да се случи", категорична бе Василева

По думите ѝ лидерите на "Демократична България" са били последователни. "Българската политика трябва да започне да обсъжда реалността, защото хипотезите "ако" ни довеждат до още едни нови избори. Трябва да се научим да работим с реалните факти", допълни Василева в ефира на Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че в партията ѝ няма разединение.

"Явно живеем в балон на парламента и Facebook. Там информацията се изкривява. Редно е да спазваме принцип на източниците. Не е редно да се интерпретират новини. Явно предизборната кампания е започнала от 10 дни. Ако зависеше от "Демократична България", щеше да има правителство. Ние сме конструктивни, показали сме го в нашите позиции и действия. БСП трябваше да си осигурят подкрепата на най-голямата партия на промяната - "Има такъв народ", и след това да седнат с нас на преговори. Те какво поискаха? Да седнем ние с тях на преговори и да започнем да говорим бюджета?", коментира народният представител.

Василева допълни, че диалогът за бюджета се води в пленарната зала. "Този цирк, който се разигра днес пред гражданите, отвращава хората. Поведението на някои колеги е недостойно. А емоциите в нашата Комисия са нажежени. Днес трябваше да е блиц контролът към Комитова. Там нещата все повече излизат извън контрол, но тези разкрития, които се правят, те се замъгляват. Парите не са застраховани. Имаме сериозно преплитане на интереси", посочи още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Мартин

преди 2 години

С фараон Иво Прокопиев може ли?

34

Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

преди 2 години

Тая си е чист тpaверс :)

33

Лидия

преди 2 години

Ах леле ... ДБ и техните безумни искания. Тия хора съвсем не знаят къде се намират.

fallback