Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Депутатите от ГЕРБ поискаха НС да обсъди внесените от тях промени в Изборния кодекс, с които да се върне и възможността за гласуване с хартиени бюлетини.

„Предложението за точка в дневния ред за обсъждане на Изборния кодекс е недопустимо по правилника, защото не са изтекли 2 месеца от внасянето в НС, но с отговорността, че всички съзнаваме, че сме на прага на избори и избирателят трябва да има всички възможности, така че да гласува за мнозинство в следващото НС“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Наясно сме, че влизаме в предизборна кампания, но с последните промени ограничихме възможността избирателите да гласуват с бюлетина, а сме изправни в ситуация, в която не се знае каква ще е обстановката с разпространението на коронавируса“, допълни тя.

Въпреки призивите й шефката на НС Ива Митева отказа да подложи на гласуване предложението за включване в дневния ред на парламента поправките в Изборния кодекс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Вятъра

преди 2 години

Аритметиката с хартиени бюлетини не можа да сработи и изборите не можаха да бъдат манипулирани! Без да си правят устата за връщане на стари начини.Животът върви напред.Назад да гледат,да хлипат и подсмърчат само тези,които нямат вече достъп до чекмеджета, кюлчета власт,а по артаментгейти.Хайде стига ви толкова, ходете на бунището.Там ви е мястото!

54

Анонимен

преди 2 години

Никакви хартиени бюлетини.Да пътуват с вятъра.Да отиват в историята.Много ги боли простите " ПУ..КИ" Да отиват да се трудят на улицата като те знаят какво трябва да работят Няма да пиша нецензурни думи, всички се досещате, какво да правят.

53

Анонимен

преди 2 години

до " Ми" Тя тая,вижда че "партийката" и върви към бунището,и май вече "набляга сама на себе си"! Демек на самата себе си!-:) Ама пред кого?Бита карта си бре Дуловско Десе!Много хора И не знаят къде се намира Дулово? Но има и които знаем къде!-:)) Устата си както Мутрата Десе! За това и останахте смо такива и сте днес в парламента! Макар и за кратко!Пожелавам ти да те забравим,както Кърджалийското тенеке!-:))))

fallback