Снимка: Bulgaria ON AIR

Ако зависеше от ДБ, щеше да има правителство. Подходът, който беше избран, доведе дотук. Имаше разграничителна линия, така че работата се виждаше накъде отива - не към разговори за правителство и човек трябва да е честен с хората. Това каза за "Денят ON AIR" Мартин Димитров от "Демократична България".

Той е на мнение, че няма проблем да се води разговор за бюджет и той ще се състои в пленарна зала.

"Всичко, което се случи - видяхме, че средата около нас е доста странна. Актуализацията на бюджета трябва да се случи. Хората не трябва да се притесняват, но трябва да внимаваме с изборния популизъм между първо и второ четене", заяви той за Bulgaria ON AIR.

Според него президентът има възможността да продължи работата на парламента.

"Не искайте всичко веднага. Много е важно сега да се тестват всички, за да се види кой всъщност иска да прави съдебна реформа. За всяко разумно нещо ще си стиснем ръцете. Пенсиите се увеличават на базата на прослуженото време", посочи събеседникът.

По думите на Мартин Димитров ДБ ще подкрепи актуализацията на пенсиите.

"Могат да ни убедят в дадена тези в зависимост от аргументите. Най-рисковите предложения са на ГЕРБ и ДПС, там е популизът основно. Въпросът е да бъде ограничаван. Изборите ще бъдат ноември и това дава възможност да се приеме бюджетът през декември. Няма защо да се плащат хората, ще има пари и за пенсии, за мерки за бизнеса, за Ковид кризата, за всичко", обясни още той.

"Септември служебният кабинет трябва да внесе Планът за развитие, за да нямаме голямо закъснение. Призивът ми е в настоящия месец да се изчистят спортните въпроси и той да се внесе. Истината е, че ГЕРБ са търсили неговото забавяне и не са искали да го внесат", подчерта Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase