Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Дали изборите за президент ще се проведат на 7 или на 14 ноември ще реши утре пленарната зала.

Шефката на НС Ива Митева коментира, че коя от двете дати ще бъде приета е въпрос на гласуване. Въпреки това стана ясно, че повечето партии в НС подкрепят идеята изборите да са на 14 ноември.

Oще по темата

Ива Митева посочи, че днес ще бъде внесен проектът на решение за насрочване на президентските избори на 14 ноември.

"Очаквам колегите днес да го внесат в деловодството проекта на решение. Надявам се утре да бъде прието. Въпросът е на решение и на гласове. Виждате какво става в пленарна зала. Коя от двете дати ще се приеме - е въпрос на гласуване", коментира тя.

За датата 7 ноември настояваха от ГЕРБ.

"Разбрах, че никоя от другите парламентарни групи не го възприема. В такъв случай, мнозинството решава, ние няма да се подпишем под общо решение за дата на президентските избори. Държим изборите - президентски и парламентарни, извънредни - да бъдат на една и съща дата. Считаме, че иначе много би спаднала избирателната активност, особено на фона на епидемичната поредна вълна", коментира председателят на ПГ на партията Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 2 години

Все ми е тая! Повече никога няма да гласувам. Просто не намирам никакъв смисъл.

50

Илиев

преди 2 години

Тази от Дулово и онази от Видин,олицетворяват най висшия орган в държавата,Народното събрание.В главите на тези,битува логичната мисъл,Българио,народе български,до нас ли опряхте да ви направляваме в живота ви?Аман от фльорци,докопали се пължишком до най високите места в държавата.

49

Анонимен

преди 2 години

До Д.Атанасова: Усещате се, че с наглата си и пpocтaшкa атака по адрес на всички останали партии и с крадливото си управление губите електорат и се присламчвате към тези за президент, та да вдигнете броя на електората си. Отново ceлckи истории!Не се ли наядохте за 12 години? Та ББ напълни нощното шкафче с банкнкти по 500 ? и златни слитъци! Да ви отпусне малко и на вас от тях!

fallback