Снимка: БГНЕС
fallback

След провала на първия мандат, очертахме нашето работещо решение. Смятам, че това беше единствената възможност. То беше партиите извън ДПС и ГЕРБ, преди решението на президента, да се постараят да намерят решение, което работи за всички тях, така че да се конструира възможното мнозинство, а не президентът да бъде оставен да нацелва. Беше отказан този вариант”, заяви пред Нова телевизия председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов.

Oще по темата
Той все пак отново подчерта, че колективните органи на ДБ ще решават как да действат оттук нататък. "Те ще се съберат когато е ясна цялата картина. Сега е рано да се произнеса", посочи Иванов.

"Намаляха шансовете за съставяне на кабинет с участието на "Демократична България". Но ние сме само 30-ина депутата от 240", коментира още той.

Ще отидем на още едни предсрочни избори по време на четвърта вълна на COVID-19 и икономически сътресения. Цената за това няма да бъде платена от Румен Радев, а от всички българи”, заяви от своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. И допълни, че дори да бъдат поканени на разговор, от ГЕРБ няма да участват.

На обратното мнение бе съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов. "Да, ние ще участваме във всички разговори", увери той.

"Ходът на президента е интересен. Едни и същи хора настъпват една и съща мотика всеки път. Няма как да постигнеш различен резултат, правейки едно и също нещо. Най-вероятно сметката няма да излезе. Политическият реализъм изисква точно това – правене на сметки предварително", каза Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Пацо

преди 2 години

Сега Иванов ще се прави на сърдит май. ***!

45

Милена

преди 2 години

Ицо, Ицо... Много си заблуден момчето ми

44

Петър

преди 2 години

Нищо по-добро за страната от това неудачниците от ДБ да не участват в управлението.

fallback