Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Министерският съвет взе решение за оказване на подкрепа и даване на убежище на до 70 афганистански граждани, които са работили в българското посолство в Кабул и заедно с българските контингенти на терен. Това каза служебният премиер Стефан Янев след редовното заседание на Министерския съвет.

България ще даде убежище и на семействата на тези афганистански граждани. Това е важно от гледна точка на съпричастността и солидарността, посочи Янев.

Ситуацията е много динамична и самото изтегляне на тези хора от Афганистан ще е предизвикателство, но със създадената организация се надявам да постигнем успех, допълни служебният премиер, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 2 години

Авганистанците и Мароканците, са възможно най кофтите емигранти.

53

Анонимен

преди 2 години

До До 50 "Радев и Янев са обикновени фат маци в генералска униформа." така е, но защо говориш за тях като за отделни особи? Та единият е АВАТАР на другия, пък и са си заграбили по 2-3 държавни апартамента за жълти стотинки и има къде да си настанят индийците. Още повече, че във вила "Калина" е широчко за двама души и прислугата им, та и там място бол - комунистите винаги са имали широки сърца за шумкари-талибани! ( АБПБ - активни борци против бългаите).

52

Анонимен

преди 2 години

В кой от апартаментите си ще ги "приеме" Стефчо - в някой от тези в София или в Банско? Щото май никъде не си падаме много-много по индиийци, та затова е по-добре да си ги гушне в държавния апартамент, и тях ще отгледаме сито и честито като цялото комунистическо племе.

fallback