Снимка: архив, БГНЕС
fallback

"По-вероятно е да се провали третият мандат за съставяне на правителство. "Има такъв народ" като сдружение за лична употреба, а не партия, затова не е предвидима и не може да се прогнозира какво ще направи". Това коментира политологът проф. Георги Карасимеонов пред БНР.

Oще по темата

"Основният виновник е ИТН, която заблуди стотици хиляди българи, че ще осъществи промени заедно с другите протестни партии, а не положи усилие да направят мнозинство. Вероятно някой не им позволи, но основното е, че нямат желание да действат конструктивно. Те целенасочено вървят към деструкция на този модел на парламентарна демокрация, вървят против правилата", обясни Карасимеонов.

Според него трябва да се спасява демокрацията в България.

Политологът прогнозира създаване на политическо движение около министър Кирил Петков, което има потенциал да разбие на едни следващи избори конфигурацията, която се възпроизвежда вече в два поредни парламента.

"България никога не е изпадала в ситуация, в която партиите да не си говорят", каза проф. Карасимеонов.

Той подчерта, че избори 2 в1 - парламентарни и президентски, ще обърка хората и не е правилно да се проведат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

313

Анонимен

преди 2 години

Аз не мога да разбера защо хората на Прокопиев, се опитват да ни обясняват всеки път как бялото е черно и ние не виждаме правилно? Доколкото помня ИТН предложи правителство, но хората на Прокопиев, отказаха, стана въпрос че са искали постове. И как сега са виновни те, когато предложиха пръвителство а другите не го подкрепиха? Виновни бяха първия път, че не предложиха, виновни са втория път че предложиха. То статуквото вярно че изтръпна, че нов играч може да вземе власта и да ги изгони от масата.

312

Анонимен

преди 2 години

Боли ме фара, от кого ще отнеме. Нека отнеме от всички, но най-вече от ГЕРБ-милиционери, ДПС ОПГ и ИТН-цър.вули. Кирил Петков е следващия премиер на България - треперете мафиоти

311

Анонимен

преди 2 години

Това хипотетично движение ще отнеме гласове от ДБ. Прокопиев няма да го позволи.

fallback