Снимка: БГНЕС
fallback

Предсрочните парламентарни избори са почти неизбежни, смята депутатът от парламентарната група на коализия "БСП за България" Георги Кадиев.

"След разговори с ИТН тази сутрин и въпреки говоренето на ДПС за избори през април, не виждам изход", написа Кадиев в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Oще по темата
"Ние+ДБ+ИБГНИ сме малко, с ГЕРБ и ДПС не искаме, с трикове от типа напускане на залата и игра с кворума би било откровена измама. Жалко. Егото е на път да победи разума", написа още депутатът и продължи:

"Парламент - до към 15 септември и избори ноември. Единственият смислен изход е ИТН да се върнат на масата за преговори".

Както е известно, днес в парламента председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отново подчерта, че неговата формация "е в опозиция" и няма да подкрепя сформирането на кабинет в рамките на този парламент.

Според Мая Манолова от ИБГНИ пък отговорността на партиите трябва да е по-висока от партийния егоизъм.

"За нас няма значение на кого ще бъде връчен третия мандат, за нас това е технически въпрос", коментира тя.

Манолова смята, че президентът Румен Радев не трябва да бърза с връчването и на втория мандат, който ще отиде при ГЕРБ като втора политическа сила, за да има време парламентът да актуализира бюджета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Кольо

преди 2 години

Виждам, че суверена пак е влязал в роля- да се жали ,да го мързи да мисли ,да вярва на мошениците да се оправдава,все едно нищо не зависи от него.Нали гласувате бе,да не би марсианците да пращат тия негодници в парламента- вие гласувате за тях , да сте мислили на време а не след дъжд качулка

58

О хо хо

преди 2 години

Нарича се Политическа Импотентност, Безсилие да се справиш с една нормална задача. Подобно нещо не може да се случи в цивилизовани държави, където Президентът Не може да вдига юмрук СРЕЩУ партии, защото за престъпленията, каквито и да са те, си има законно избрана Съдебна власт. България ще тръгне ЕДВА СЛЕД ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И ТО - АКО НАРОДЪТ Е МЪДЪР. ЩЕ ВИДИМ.

57

Политолог

преди 2 години

Харесва ми как президента спокойно, хладнокръчно изгирава ходовете, с точността на грос майстор. Предвидил е президентските избори да са в края на Октомври, където след силна кампания да спечели 2-ри мандат, и вече около 15-20 Ноември може да са парламентарните, на които я се явят 35-40%, я не. Следва почти същата конфигурация и служебното правителство на Радев ще ни управлява поне до 4-тите избори през Февруари- Март 2022г. ГЕРБ-ерастите могат да си пишат глупостите. Вече не пречат на никой.

fallback