Снимка: БГНЕС

Предсрочните парламентарни избори са почти неизбежни, смята депутатът от парламентарната група на коализия "БСП за България" Георги Кадиев.

"След разговори с ИТН тази сутрин и въпреки говоренето на ДПС за избори през април, не виждам изход", написа Кадиев в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"Ние+ДБ+ИБГНИ сме малко, с ГЕРБ и ДПС не искаме, с трикове от типа напускане на залата и игра с кворума би било откровена измама. Жалко. Егото е на път да победи разума", написа още депутатът и продължи:

"Парламент - до към 15 септември и избори ноември. Единственият смислен изход е ИТН да се върнат на масата за преговори".

Както е известно, днес в парламента председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отново подчерта, че неговата формация "е в опозиция" и няма да подкрепя сформирането на кабинет в рамките на този парламент.

Според Мая Манолова от ИБГНИ пък отговорността на партиите трябва да е по-висока от партийния егоизъм.

"За нас няма значение на кого ще бъде връчен третия мандат, за нас това е технически въпрос", коментира тя.

Манолова смята, че президентът Румен Радев не трябва да бърза с връчването и на втория мандат, който ще отиде при ГЕРБ като втора политическа сила, за да има време парламентът да актуализира бюджета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase