Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Министърът на икономиката Кирил Петков заяви, че като български гражданин е направил всички необходими административни стъпки, преди да стане министър, за да се откаже от чуждото си гражданство. Той каза това пред журналисти преди началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/, предаде БТА.

Oще по темата

Според Кирил Петков не може административни актове на трети страни да предопределят участието на българи в управлението на България.

ГЕРБ-СДС атакуваха пред Конституционния съд указа на президента Румен Радев за назначаване на служебното правителство. Искаме да се установи ясно имал ли е двойно гражданство към момента на назначаването служебният икономически министър Кирил Петков, заявиха от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

тя

преди 2 години

Не ме интересува гражданство , а какво прави за народа!

101

Бонго Бонго

преди 2 години

Отива на съд,от там Радев го е легализирал и той е за съд.Голяма пробойна в радевия кораб.Честито редник Радев

100

анонимен

преди 2 години

Нека да представим следната ситуация.Явявате се на интервю за работа и казвате аз съм дипломиран лекар/инженер/архитект.Искат ви документ(диплома) да докажете своята квалификация,а вие отговаряте още я чакам дипломата.Малко е съмнително дали ще получите тази работата.Като възпитаник на Харвардския КОЛЕЖ(!!!) Петков би трябвало да знае,че постъпва незаконно,но си затрая с надежда да не забележат това нарушение.Ама наблюдателни хора винаги има...

fallback