Снимка: БГНЕС
fallback

"Г-жа Дончева ме нарече болонка. Болонката може да бъде приятел, но може да има и доста силен характер. Така, че не се знае какво ще стане и такъв характер ще проявя", каза председателката на парламента Ива Митева пред "24 часа", по повод това, че след като напусна парламентарната зала рано сутринта заедно с партията си "Има такъв народ" тя отказа да гласува решението, с което се връща мандатът към президента Радев.

"Реших, че след като колегата е оттеглил съгласието си, той има достойство, нека да не мачакаме достойнството на хората", коментира тя отказа на Пламен Николов да бъде подложен за гласуване като министър-председател.

Рано сутринта председателският съвет преминал емоционално, обясни Митева и в пристъпа си на гняв тя смачкала, решението, което написала собственоръчно, обясни самата тя.

"ГЕРБ от 2 дни обясняват, че са инициатори на това решение и са казали, че трябва да има такова решение, изведнъж казват днес, че няма да подпишат такова решение. Ядосах се, бях го подписала. Смачках го и им казах им, че ако се играе, ще се играе честно и ако сме единни, ще сме единни. И аз също няма да участвам в тази игра", каза тя, след като от ГЕРБ предлагаха свой текст за решението.

"Беше достатъчно едно писмо от страна на парламента до президента, а не ние днес да приемаме такова решение с констативен ефект. Смятам, че това решение беше ненужно.  Констатирахме: "Да подал е оставка." Има празнота в конституцията и тя не е предвидила всички хипотези", каза още Митева.

"Ще ми се да сме единни, ама май не се получава. Всеки ден някой агресира, някой друг. Отношението един към друг ми тежи вече. Виждам как се развива действието", добави председателката на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

ЕЛИ

преди 2 години

ИВА ,ТИ СИ УМНА ЖЕНА ,БЯГАЙ ДАЛЕЧ ОТ ЧАЛГАРИТЕ

121

Анонимен

преди 2 години

Кто е толкова гневна,какъв го дири на това място?

120

Анонимен

преди 2 години

Татяна Дончева много добре подреди госпожа Ррррррр

fallback