Снимка: БГНЕС

Заради прищевките на партията на Слави Трифонов 45-ият парламент приключи за 9 дни с една цел – да отидем на избори и те да получат повече депутатски места. Сега, 46-ият парламент е тласкан да приключи по същия начин. Очевидно хората на Трифонов искат цялата власт. С 65 депутати това няма как да се случи, както и с пълната липса на уважение и желание да се води нормален диалог с потенциалните партньори, заяви председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в коментар на политическите събития от този следобед.

Още по темата
"Аз вярвам, че мостовете между партньорските формации не трябва и не могат да бъдат изгорени. Раздаването на квалификации без аргументи не издава силна позиция на тези, които ги правят. Предателство към избирателите, към хората от протестите и към българските граждани би било да се поддадем на извиване на ръце и на подкрепа на правителство без споразумение, без приоритети и без ангажименти", коментира Манолова, цитирана от БГНЕС.

Според нея, след като е станало ясно, че не може да се реализира правителство с мандат на "Има такъв народ", от формацията на Слави Трифонов могат все пак да помогнат да се "държат ГЕРБ и ДПС далеч от властта", включвайки се в разговори за реализиране на третия мандат, който държавният глава ще трябва да връчи на избрана от него парламентарно представена партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase