Имената на министрите в проектокабинета на Пламен Николов от "Има такъв народ" (ИТН) вече са ясни. Но от "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) са категорични, че преди дадат своята подкрепа, е необходимо споразумение за политики.

"Ние тепърва ще вземем трудното решение, но сме поставили условия. И то е за споразумение", заяви депутатът от ИБГНИ Мария Капон в студиото на "Денят ON AIR". Тя поясни, че не става дума за коалиционно споразумение, а за споразумение за политики.

Още по темата
"В парламента никой не е единствен. В крайна сметка - ако искат. Защото по-лошото от скъпи избори е лошо и скъпо правителство. Първо, споразумение за политики и след това да прегледаме кой може да изпълни споразумението", посочи депутатът от ИБГНИ.

И Мая Манолова, и Николай Хаджигенов са останали с първоначалното впечатление, че Петър Илиев ще бъде кандидатът за министър-председател на ИТН. Илиев впоследствие беше предложен за вътрешен министър, но това не е най-същественият проблем, смята Капон.

"За нас най-големият проблем е, че искаме да видим боец - истинска битка срещу олигархията, каквато може да провежда Рашков. Искаме да видим такъв министър, който да може да спира парите, точно така, както Кирил Петков", изтъкна депутатът от ИБГНИ пред Bulgaria ON AIR.

Капон обясни, че решението ще бъде взето съвместно с всички платформи в коалицията.

"Искаме парламентаризмът да се възцари. Искаме да има истинска парламентарна република и да има прозрачно взимане на решения. Ние сме най-цветната и най-искрената група. Дори и за вътрешните ни скандали няма нужда някой да пуска слухове. Но в едно виждате, че сме категорични в момента", настоя тя и подчерта, че от ИБГНИ искат да видят уверения за битка и истинска промяна, а не подмяна.

"Нали не мислите, че Николай Хаджигенов и Арман Бабикян - хора, стояли на протеста, ще позволят да има подмяна? Нали не мислите, че и Татяна Дончева ще позволи да има подмяна? Нали не мислите, че и Мая Манолова ще позволи това? Такъв компромис няма да се направи, ако ние не сме убедени, че това ще е промяна, а не подмяна", категорична е Капон.

Коментари Напиши коментар

64

Дивак

преди 9 месеца

Като я гледам как говори за политика, мисля, че много по - добре би и подхождала ролята на "Мадам" в някой долнопробен бардак или ясновидка по някоя кабеларка.

63

Ало Ваню

преди 9 месеца

Тази цветарка вместо да узакони проституцията, сега се сетила, че не може да изкара и един ден на свободният трудов пазар..........

62

Анонимен

преди 9 месеца

Искали да видят боец като Рашков тоя фашист им харесва. Щото са си едно и също.