Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме!" са на ход. Ние сме готови и за избори", заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Ние от миналия петък водим разговори и консултации. Не знам какво е станало с ДБ. Не разбирам защо Христо Иванов излезе и прочете тази странна декларация", каза още Йорданов.

Oще по темата
Той е категоричен, че още по време на разговорите е станало ясно, че ИТН и ДПС нямат никакви допирни точки.

"Ние с ДБ постигнахме абсолютно съгласие по темата, че трябва да има дълбока съдебна реформа. Ние постигнахме пълно съгласие и после се появи Христо Иванов, който започна да ни обвинява във връзки с ДПС. Кой саботира тези промени? Кой ще спре процеса в момента – не сме ние", попита Йорданов.

Той добави, че ако се стигне до предсрочни избори за втори път, отговорността ще е изцяло на ДБ и ИБГНИ, тъй като точно от тях ИТН е поискала политическа подкрепа.

"Ние сме заявили какво правим, постигнали сме договореност по политиките. Искат ли това нещо да се реализира или не – топката е в тяхното поле", каза Йорданов.

Той допълни, че министрите в кабинета на ИТН ще бъдат професионалисти без политическа обвързаност, които не са били министри, не са били част от НДСВ, ГЕРБ или БСП.

"Експерти, млади – или по-стари хора, но образовани, доказали се експерти", каза Йорданов.

Той каза още, че проектоминистрите са обсъдени като политически фигури с ДБ и с останалите партии, но конкретни имена не са коментирани, защото "не били попитали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Няма Такава Държава

преди 2 години

Повече минуси не значат повече истина. И милион минуса не правят дори една истина.

84

ББ

преди 2 години

До Вуте питахаха...и тошко може да пита...до кога ще ни командори командира например?ИТН си имат имена,очи,деца които трябва да могат да погледнат,политиките ...ок няма проблем,а не са ли те най-важни?човешкият също е...но ак някои се зайграе...бива сменен и толкова...май не ви дреме за Народа ни...и няма да върнем Борисов...ще родим чудовище което ще ви разкаже играта...Избори Братя!!!...за тях сме стока...банкомати!!!...и няма да ви обслужва...чужди и олигарси...не потривайте ръце доволно..

83

Вуте пита

преди 2 години

КОЙ е сложил зелка на мястото на Тошковата глава?

fallback