Снимка: БГНЕС
fallback

Сигналът от служебния вътрешен министър Бойко Рашков срещу главния прокурор Иван Гешев ще бъде проверен до месец. Това обяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.
Oще по темата


Проверката е разпределена на случаен принцип на обвинител от отдел "Антикорупция". Ако по него не бъде установено престъпление – решението може да бъде обжалвано от силовия вицепремиер пред апелативните магистрати, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Този сигнал не е прецедент, нека се знае. Сигнали срещу главния прокурор са постъпвали и вероятно ще продължат да постъпват", поясни ръководителят на Спецпрокуратурата.

"Наблюдаващият прокурор би се абстрахирал от всички изнесени факти и обстоятелства и би се произнесъл по съвест и убеждение", допълни Маджарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 години

тоя Гешев не работи за интересите на България, а за свои лични интереси прикрива престъпления извършени от герб. Това е държавна измяна, щом се противопоставя на народното събрание вишия държавен орган

33

Невинен

преди 2 години

Законноста е на ниво - щом прокурорите се произнасят не според закона а по убеждениеКаква е сумата за убеждение в невинност , назовете цифра

32

НЯМА ЛИ

преди 2 години

ЗАКОН, ЧЕ ДА ПРЕЦЕНЯВАТЕ ПО ,,УБЕЖДЕНИЕ,, Е ГА ТИ И СЪДА

fallback