Снимка: БГНЕС
fallback

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" се отказа от първоначалната си идея за приватизация на Българската Банка за Развитие след консултация по тема "Финанси" с "Демократична България", съобщава "24 часа".

Пред изданието съпредседателят на "Демокатична България" Владислав Панев посочи, че двете партии са стигнали до единно мнение и за необлагаемия минимум, който да бъде въведен от 2022 г. Панев уточни, че не са се спрели на конкретики по необлагаемия минимум.

Oще по темата
От ДБ повдигнали и въпроса за листване на миноритарен дял от акциите на всички държавни компании на фондовата борса, а очакванията са и там да се постигне съгласие. "Останах с впечатлението, че са позитивно настроени към идеята. Целта на всички ни е по-добра прозрачност и управление на държавните активи", добави съпредседателят на ДБ.

Двете партии не са засягали темата за имена в кабинета, който ще предложи партията на Трифонов. Все още няма и решение за подкрепата на кабинет на "Има такъв народ".

"Решение ще се вземе на политическо ниво, а не на експертно за подкрепа на едно или друго правителство, пък и все още не са дискутирани имена. Все още сме на по-ранен етап", добави Владислав Панев.

Днес е вторият ден от разговорите, които се водят на експертно ниво. Тази седмица всички участници в преговорите са съставяне на правителство трябва да изчистят по кои точки могат да продължат напред и по кои не се постига консенсус.

Срещата между ИТН и "Изправи се. БГ! Ние идваме!" е приключила при 90% съгласие за приоритетите в сферата на енергетиката.

"Имаме общи виждания за ядрената енергетика и нейното развитие, енергийната ефективност, цифровизацията. За АЕЦ "Белене" казахме Не, за 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй" - Да", заяви депутатът от "Изправи се. БГ! Ние идваме!" Арман Бабикян.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Никк

преди 2 години

Българския народ използва 30тина % от АЕЦ в енергийния микс. Другото се изнася на енерг. пазар. Та за какво българския народ да "инвестира" в нова АЕЦ, след като и сега си има - ама не я ползва на максимум. Цените на тока могат да паднат на половина!Потърсете в гугъл "енергиен микс" и вижте сами какъв % е от евтината енергия от АЕЦ

30

Анонимен

преди 2 години

Мога учения Кембриджа. Нали беше много умен? Ще преватизирам. Ха ха ха ха . Му.човците кючекаджийте аре юбрееее.

29

Анонимен

преди 2 години

Групировките зад ИТН и ДБ........ тепърва ще имат сблъсък ......

fallback