Снимка: Dnes.bg, архив

„С какво е по-различен Станислав Трифонов от другите политици и лидери на партии, че да не иска да поеме тази отговорност? Защо не иска да стане министър-председател? Това е единственият начин да носи отговорност”, това риторично попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Нова телевизия.

Той добави, че когато ГЕРБ е управлявала, партията винаги е носила своята отговорност.

"Лидерът на първата политическа сила не е министър-председател. Това е негова работа“, посочи Биков.

„Нека не се правят на ударени другите партии на промяната, които от 3 станаха 5”, каза още Биков.

От ГЕРБ няма да предложат кабинет, ако мандатът стигне до тях.

Никой не ни казва, че ще ни подкрепи. Няма как да предложим правителство. Но и няма да се стигне дотам”, смята Биков.

„Очаквайте правителство, което ще работи ден за ден. На колегите от „Демократична България” им казвам – пак ще бъдете излъгани”, каза Биков.

Според него решенията в следващото правителство „ще се вземат в таен формат". „Лидерите на Тройната коалиция заседаваха и взимаха решения, а тук няма да знаем кой взима решения. Как ще се формират тези мнозинства по интереси, никой няма да вижда. Това няма да е в парламента, нито в правителството. Този мач сме го играли при управлението на Любен Беров.  Това предстои на България - управление на Любен Беров”, каза още Биков.

„Казвам на „Демократична България” – много добре знаете, че ще ви излъжат. Много добре знаете къде влизате. Това правителство ще бъде подкрепено и от БСП и от ДПС”, каза Биков.

Той обясни и защо ГЕРБ не са участвали в консултациите при президента.

„Една от причините са нашите избиратели. Те бяха грубо обиждани и нападани от служебното правителство, назначено от г-н Радев. След задържането на кмета на Бата, ние да отидем при президента, за да демонстрираме, че той е легитимен президент? Не, няма да отидем”, каза Биков. 

„Винаги сме търсили диалог с президента в името на страната, но получихме брутално отношение, отвъд ръба на закона. И публично обявяване, че той иска да ни унищожи с всички средства – нас и нашите избиратели”, каза Биков.

Коментари Напиши коментар

266

Анонимен

преди 1 месец

Щото не иска бе тъпоглав гробар , знае че не е става за премиер не като Борисов завършир тракторния техникум в Банкя и иска да е премиер.

265

Анонимен

преди 1 месец

Славчо. Квитто и пари да очакваш да вземеш от комунистите бъди сигурен че те ще ти ги вземат по късно. Това са долни хора.

264

Анонимен

преди 1 месец

Защото: 1. Не изглежда добре в костюм, част от неинтелигентната осанка, запълнена с обица във всяка дупка на всяко ухо! 2.Саунд на говора, напомнящ на бабаит от района между бул. "Константин Величков" и ул."Татарли" по време на 1980г.Има и още ако желаете.