Общ преглед
Скандал в парламента по време на изслушването на служебните министри на вътрешните работи Бойко Рашков и на правосъдието Янаки Стоилов за искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Тома Биков обвини Рашков, че е бил шеф на националното следствие в най-мутренските времена, а се опитва сега да е морален стожер на нацията.

Още по темата

„През 90-години аз съм бил ученик, а Вие шеф на Националната следствена служба. Не знам какво сте правили там, но си спомням, че Ви сваляхме с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу Жан Виденов“, каза той.

„Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само, че не се справихте с вашия лидер, но има време“, отговори му Рашков.

Това предизвика гневна реакция от страна на ГЕРБ.

Според Томислав Дончев днес парламентът е ударил дъното.

„През 1947 г. от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: Вие отивате в затвора! Днес министърът на вътрешните работи тук каза, че ще се справи с един партиен лидер и единствената историческа аналогия, която мога да направя, е казаното от Георги Димитров през 1947 г.“, отсече той.

А Бойко Рашков намекна че е възможно бивши министри да бъдат задържани. Той го направи след подвикване от залата с въпрос кога ще има арести.

"По отношение на лица от бившето правителство текат активни следствени действия. Дали ще се стигне до задържане под стража не мога да кажа. Но при разследване винаги е възможно. Когато става въпрос за милиарди, е близо до ума, че в един момент ще се пристъпи към мярка за неотклонение. Надявам се Националната следствена служба да си свърши работата. Става дума за 8 милиарда и 600 милиона лева! Твърди се, че са раздадени на близки до обкръжението фирми в нарушение на всички правила на Закона за обществените поръчки", каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар