Снимка: БГНЕС
fallback

Победителите от последните парламентарни избори „Има такъв народ“ ще проведат констултации ново правителство с всички парламентарно представени партии, с изключение на ГЕРБ.

Преговорите ще започнат утре и ще продължат до неделя.

Към момента има неофициални покани към лидерите на „Демократична България“, БСП и „Изправи се.БГ! Ние идваме“. Днес  на партиите ще бъдат изпратени и официални писма, съобщи Филип Станев от ИТН в кулоарите на парламента.

Oще по темата
Все още няма отговор на въпроса дали и ДПС ще получат покана за разговори. 

„Ще разговаряме за всичко това, което изпълва със съдържание думата консултации и по конкретните неща, които иска да направи в управлението на страната „Има такъв народ", заяви Станев.
 
Срещите ще се проведат в Народното събрание, като предстои да бъдат определени конкретните часове за разговорите.

"Надявам се политическите партии да приемат поканите ни и тук в идните дни да се проведат едни практични разговори в името на това България да има едно стабилно правителство и един стабилен парламент от тук нататък", каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Според него ИНТ са длъжни да поканят всички с изключение на ГЕРБ, за да ги чуят.

"Съобразяваме се както с общественото мнение на хората, така и с демокрацията. Такъв е смисълът на демокрацията, да водим конструктивни разговори, да чуем идеите им, да чуем идеите им, да изложим нашите, да ги обсъдим. Вече от там нататък всичко зависи от крайния резултат. Надявам се да бъде положителен", заяви още Балабанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 2 години

86 Идеята е протести и всички на избори, на есен. Да пратим червените чалгари и руския човек Радев, в опозиция. А тези, които имат обвинения, в съда.

83

Анонимен

преди 2 години

Бай *** рече и отсече, без ГЕРБ. Но днешният Бай, *** прилича, повече, да е от Анадола и Факултето, с червена партийна книжка. Също толкова обича да си хапва, неук ипрост,иначе, щеше да знае, че да игнорираш втората партия, на изборите, и то само със стотни от първата, каквато е ГЕРБ, членка на ЕНП-най-голямата европейска партия на богатите, е политическо дъно и политическо самоубийство. Така действаща комунистите на 9 септември 1944, ИТН ни върна в комунизма.

82

кайзер созе

преди 2 години

Добре, нека някой да предложи какво може да се направи. Има много разбиращи като чета коментарите , но нищо конкретно. Дайте идея. Много е лесно само да се критикува, но от там нататък ?

fallback