Снимка: БГНЕС
fallback

Всичко това, което се случва и ще продължи да се случва, е резултат не от това, че прокуратурата не работи, а точно, защото прокуратурата работи. Това каза главният прокурор на Иван Гешев на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС.

Гешев се обърна към проф. Стоилов с думите: "Извинявайте. Извинявам ви се и съжалявам, че сте принуден да подпишете това предложение с ясното разбиране, че то е един политически акт на изпълнителната власт, чрез служебен министър на вътрешните работи и министър на правосъдието, който политически акт за съжаление освен, че няма никакви юридически аргументи или квази юридически аргументи, в крайна сметка преследва една нелигитимна политическа цел", каза Гешев по повод предложението за предсрочно прекратяване на мандата му.

Главният прокурор заяви, че тази нелегитимна политическа цел е още на първия лист от изложението на служебния министър на вътрешните работи. „А, тя основно е не отстраняване на главния прокурор, а компроментиране и делигитимиране на ВСС, овладяване на части от съдебната власт или на цялата, и в крайна сметка нарушаване на основни европейски принципи като върховенство на правото, независима съдебна власт, разделение на властите и правова държава”, заяви Гешев.

Той каза и благодаря.

„Благодаря на своите колеги прокурори, следователи и съдебни служители. Благодаря им за това, защото всичко това, което се случва и ще продължи да се случва е резултат не от това, че прокуратурата не работи, а точно, защото прокуратурата работи, и защото представители на прокуратурата достойно и смело при спазване на закона направиха действия съобразно българския закон спрямо лица, които в предишни периоди бяха считани за недосегаеми. Хора, които разполагат с изключително голям финансов ресурс, хора, които работят за чужди държави, решиха проблема с телефонните измами към този момент, за което благодаря на колегите от МВР”, изброи Гешев. Той посочи още и че за първи път бяха подигнати обвинения на действащ министър от действащо правителство и действащ зам.-министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

298

Съвет

преди 2 години

Тоз няма ли най после да ни освобождава от присъствието си. България е най корумпираната и бедна държава във Европа и е сред най зле държавите във света и Гешев казвя че работели. Пълен смях. Да се маха и да идва някой който разбира и му се работи.

297

Човек

преди 2 години

Съдебната система се оценява от хората от това как си върши работата. Има ли справедливост в България? Има ли законен ред? Мисля, че за всеки нормален човек е ясно, че няма. На мен ми е обидно да гледам държавата в такова състояние. А тези седнали да се жалват как някой им уронвал престижа! Хайде бе, къде са ви присъдите, къде ви е морала и справедливостта?!

296

Факт

преди 2 години

Цялата държавна машина и институции са впрегнати срещу Гешев ! И това е , защото единствен Гешев остана като пречка за новата руска окупация. Фигурантът се тресе от страх , защото след няколко месеца няма да има имунитет и само Гешев ще го чака и ще дрънка белезниците ! Предателят на България се казва Румен Радев и се чуди как да махне единствения човек ,който може да го озапти!

fallback