fallback

Общ преглед
Ива Митева от ИТН е председателят на 46-ото Народно събрание.

Единственият й опонент за поста беше Кристиан Вигенин от БСП.

Останалите парламентарни групи нямаха фаворит за поста. Митева беше председател и на предишния парламент, който обаче работи няколко седмици.

137 депутати я подкрепиха за председател, 99 се въздържаха, а един – Георги Кадиев от БСП беше против. ДПС подкрепи кандидатурата на Митева.

Шефката на 46-ото НС Ива Митева от ИНТ призова депутатите да не забравят защо са в парламента.

„На 12 юли се навършиха 30 години от приемането на Конституцията, съгласно която България е парламентарна република. НС заема първостпенонно място и определя основните политики на правителството във всички сфери на обществения живот. НС не само законополага, но и осъществява парламентарен контрол“, припомни тя.

„Ние, депутатите, действаме в съответствие със своята съвест и убеждение и трябва да помним за какво сме избрани и да чуваме гласа ва хората. Никога не трябва да забравяме откъде сме тръгнали. Всеки от нас по време на кампанията е заложил името си, за да спечели доверието на народа и заради това трябва да неизпълним поетите пред хората обещания за законодателство за по- добър живот, образование, реална съдебна реформа. Вярвам, че този парламент ще приеме закони, които да са за доброто на народа“, обобщи Митева.

Депутатите избраха и заместниците на Има Митева.

Това са Виктория Василева от ИТН, Росица Кирова от ГЕРБ, Кристиан Вигенин от БСП, Мукаддес Налбант от ДПС,
Атанас Атанасов от ДБ и Татяна Дончева от ИБГНИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

258

АЗ

преди 2 години

КАКВИТО И ДА СА ЗАКОНИТЕ ПРИЕТИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ АДЕКВАТНО. ДОСЕГА 30 ГОДИНИ - ВСЕ ХУБАВИ ЗАКОНИ - ВСЕ РАЗГРОМ И БУКСУВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ НА ЕДНО МЯСТО. СЛЕДСТВИЕ- ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И МОЖЕ БИ КРАЙ НА 3-ТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАНА.

257

АЗ

преди 2 години

ВСИЧКИ ЛЪЖАТ, А КАТО ХВАНАТ ВЛАСТТА - АЙДЕ С БУХАЛКА ПО ГЛАВАТА НА ПРОТИВНИКА. ТОВА НЕ Е УПРАВЛЕНИЕ, А СКОТОБОЙНА + НЕВЪЗМОЖНИ ОБЕЩАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ПРЕЗИДЕНТА/СЛАВИ/. АТ ДРУГА СТРАНА ТИКВАТА НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА УПРАВЛЯВА. ДОГАН - НА ВЛАСТ! ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН И ГЛЕДА ПРАГМАТИЧНО НА ПОЛИТИКАТА И ЖИВОТА !

256

ТАШУНКО БОРИСОВ

преди 2 години

УДАРИХ ГРИДЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪТЪ ВА

fallback