fallback

Наблюдавайки процесите, явно вече има договорки и ще се постигне консенсус за съставяне на правителство в 46-ия парламент. Мандатоносителят е ИТН, основните партньори, с които ще търсят диалог, са "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". В тази ситуация, в която се намира страната, смятам, че е задължително да се направи правителство. Трябва да се направи актуализация на бюджета. Това каза за "Денят ON AIR" лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

По думите му ДБ ще се придържат към съдебната реформа.

"В момента малкият и средният бизнес изнемогват. Предстои ни тежка зима, цената на електроенергията ще върви нагоре, потребителската кошница ще е непосилна за някои. Смятам, че ДПС биха дали подкрепа в един момент", посочи той.

Цветан Цветанов припомни, че лидерите на ИТН и ГЕРБ-СДС не са в парламента.

"Знаем, че парламентът е мястото, където ще се решават бързите въпроси. Всичко зависи от отговорността на политическите партии. Ако се върнем към политическата конфронтация, смятам, че това допълнително ще раздели нацията, но няма да доведе до решаване на проблемите", допълни събеседникът за Bulgaria ON AIR.

Според Цветанов ще има номинация за министър-председател, а парламентът има шанс да изпълни своята функция.

"Хората не виждаха смисъл да отидат да гласуват. Това, че политиците не стигнаха до извода да се обединят, беше тяхна политическа грешка. Може би хоризонтът на правителството е година, година и половин-две", подчерта още той.
 
"Новите лица са добре дошли, но трябва да се ползва и опитът и да се получи приемственост, да имаме сплотеност във взимането на решенията. Служебното правителство проведе изборите в много сложна ситуация. Вотът мина, няма оспорване, което означава, че правителството в тази си част се е справило добре", каза още лидерът на "Републиканци за България".

"Отстраняването на директора на "Пирогов" беше грешка, трябва да има възможности за контрол, но когато бъдат изнесени факти - трябва да се направят реформи в сектор Здравеопазване, за да има нов цялостен преглед. Всички стоят зад реформи в съдебната система. В диалог с ЕК ще могат да се постигнат добри резултати. Вакуумът се получи след първия мандат на ГЕРБ. Румъния изостана 2013 г., 18 месеца не бяхме предвидени да се прави доклад за България. Тогава се промени цялостната конфигурация с идването на Орешарски и това ни върна назад", коментира Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

А

преди 2 години

Цецко чистия като момина сълза нито лук ял нито мирисал

39

наблюдател

преди 2 години

Гладна кокошка просо сънува.

38

Анонимен

преди 2 години

а борисов в затвора кога ще го видим

fallback