Снимка: БГНЕС
fallback

За двата месеца Комисията успя да свърши своята работа, каза пред БНТ председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

"Смятам, че успяхме да организираме провеждането на изборите, не смятам, че сме се провалили, има какво да се желае, аз също смятам, че по отношение на гласуването извън страната ЦИК трябва да положи максимално усилия при следващи избори, да подобри организацията", каза Нейкова.

Oще по темата

По отношение на организацията с приемането на протоколите от секциите извън страната Нейкова каза, че от години има затруднение до някъде заради наличието на т. нар. междинно звено, "създава се един временен комуникационен пункт, където пристигат всички сканирани протоколи".

Председателят на ЦИК каза, че ще бъде направен анализ най-вече на времето, на движение на документите и всичко възможно да се подобри тази част от дейността.

 "Да се скъси времето, през което тези документи от съответната СИК постъпват в този временен комуникационен пункт, от него към ЦИК и обратното към секционните комисии", каза Нейкова.

Според нея не трябва да се допуска при следващите избори толкова членове да чакат т.нар. освобождаване, за да могат да напуснат изборното помещение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

Най-честните избори за 32 години преход към капитализъм. Без невалидни бюлетини от "Химикалките на Тотев", без купени гласове. Затова ГЕРБ загубиха изборите.............................. Изборите бяха купувани и манипулирани без машините и без разбиване на търговията с гласове.

19

колко струва

преди 2 години

Всички ли са съгласни за гласуване с машини да им вземат сто милиона на избор плюс още сто члн. за подръжка до следващи и двеста-триста млн. за обучение на специалисти.

18

Боил

преди 2 години

Два дни венецуелците нагласяваха резултатите,за да може чалгар Номер 1 на Републиката да спечели с 0,5%.Не е важно кой гласува и колко са гласувалите,а е важно кой брой.Казал е това "титанът"на мисълта И.В.Сталин

fallback