Снимка: БГНЕС
fallback

Янаки Стоилов: ВСС има шанс да покаже самостоятелност

"Не са големи шансовете този състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) да се произнесе положително по сигнала. Но това пък ги поставя в състояние да покажат дали са самостоятелни", коментира пред БНТ служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов.

В петък той внесе предложение до Пленума на ВСС да се произнесе за наличие на обстоятелства за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Oще по темата

Предложението на министъра е в дневния ред на предстоящото заседание на магистратите на 22 юли.

В сигнала, изпратен от вътрешния министър до Стоилов става дума за нарушения от страна на Гешев като главен прокурор.

Недопустимо разгласяване на информация, придобита със специални разузнавателни средства. Става дума за тенденциозно и избирателно използване на информация, придобита със СРС. За злоупотреба с правомощия на Бюрото за защита на свидетелите, съобщи Стоилов.

В отговор на въпросите защо внася този сигнал в края на мандата на служебното правителство, Янаки Стоилов посочи, че едната причина е, че е получил сигнала сега – на 14 юли.

Аз съм пред алтернатива – или той да седи при мен, или да го представя във ВСС, добави той по повод решението си. Според правосъдния министър сега е времето, в което Висшият съдебен съвет може да покаже самостоятелност, а не зависимост.

Запитан за бъдещето на спецсъда, Стоилов посочи: Ние сме в състояние да направим специализирано наказателно правосъдие без да има Специализиран наказателен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

ББ

преди 2 години

над терасата ми виси кабел високо...незаконен,,захранващ незаконно построена къща,съседа ми доносник...децата му полицай,гроб активист навлиза в имота ми и сече дървете...безнаказано,техническият...в населеното където живея...ми отказа издаване на скица на имот..на който плащаме данъците 2 поколения...наказват ме...бедна ви е фантазията на какво сме подложени...хората ги е страх...Апостола ми е пътеводната...Чиста и Свята ...няма да умирам...ще се Боря!!!и Гешев го няма да наложи спазването

112

ББ

преди 2 години

Смела и достойна позиция г-н Стоилов...въпрос на време са...офшорните им зависимости и посочените като престъпници и преследвани от САЩ...няма начин...САЩ...ВСС...ще са следващите в...Магнитски...минаха се прекалено много граници...хората са отчаяни и бесни...принуждавани са от несправедливостите да се превърнат в...революционери...революциите не са носили нищо добро...опасна игра се играе...и какво ще се яде...с какво ще ни лекуват...как ще протече живота ни...на децата ни...ВСС ли ще ни храни

111

gosho

преди 2 години

yanaki i toy na durti godini si zavurtya guza

fallback