Снимка: БГНЕС
fallback

Николай Василев няма да е предложението на "Има такъв народ" за премиер. Това обяви Слави Трифонов във Facebook.

Утре част от ръководството на партията ще даде пресконференция в БТА.

Ето какво написа Трифонов:

В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях.

Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината.

Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество. Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

И понеже вярвам, че всичко трябва да се случва публично пред вашите очи, утре в БТА, точно в 13 часа, част от политическото ръководство на „Има такъв народ“, заедно с г-н Николай Василев, ще дадат пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти.

Силата е в истината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

635

Диана

преди 2 години

До Диана - продължение от 709 Мисля, че Слави просто участва в атаката на БСП и ще предостави всички възможности на нея за фактическо управление на страната /той е напълно безпомощен в дебрите на политиката- прави се на *** в предаванията си, а служителите му го правят на ***!/. Ще настане страхотно рушене в "изчегъртването на модела ГЕРБ", значи, съпроводено с много кражби и нов тласък на корупция...Отдавна трябваше да махнем БСП! - сега ще си плащаме неблагоразумието, явно...

634

Диана

преди 2 години

Слави говори точно като БСП с общи приказки и агресивно поведение в стила на БСПарските протести - какво означава модела "ГЕРБ" да бъдел "изчегъртан", например! Че трябва да махаме БСП за да имаме нормална държава е ясно, но какъв точно, според Слави е този "модел ГЕРБ" не е никак ясно, а също така как ще го изчегърта, какво точно ще направи - ще смени всички държавни служители, ще смени някои закони и, ако да, кои точно и как точно, ще закрива министерства и ще открива нови - отново кои и защо?

633

КУКУ 40

преди 2 години

СЛАВИТУ-ТАКА СТАНА МИЛИОНЕР-КАТО ПОДИГРАВАШЕ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ БЪЛГАРИ-ЕМИЛ ДИМИТРОВ, ЛИЛИ ИВАНОВА,........... СЕГА НА НЕГО ЩЕ СЕ ПОДИГРАВАТ, ЗАЩОТО ВИДЯХА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА......... ОТДЕЛНО И ГОСПОД ГО НАКАЗВА...!! -ЩЯЛ ДА ВОДИ АДА....... АЛОО, !HBAЛИД

fallback