Снимка: БГНЕС

"Гласувах за възстановяването на реда в демокрацията. Вижда се какво се случва в цялата страна с машините, по-скоро прилича на един организиран хаос, но в крайна сметка това няма да уплаши българите. Нека всички да излязат и да гласуват. Това е ценността на демокрацията и тя трябва да натежи", това коментира проф. Костадин Ангелов след като даде своя вот във Велико Търново.

Проф.Ангелов пристигна заедно с кмета Даниел Панов и упражни гласа си в секция 73 в СУ"Вела Благоева" в кв."Бузлуджа". Машината обаче зацикли и той два пъти вкарва картата и я вади, докато устройството зареди.
"Тепърва ще започнем да преценяваме и да виждаме какви са ценностите на хората, които с истеричен напън в парламента гласуваха този Изборен кодекс. Нека да си спомним как през нощта беше подписан и указа за този начин на гласуване, който затруднява почти всички българи, но ако някой е разчитал на това, българите да бъдат възпрепятствани за гласуване, няма да се случи", каза проф.Ангелов.

Той отхвърли възможността за още едни парламентарни избори наесен:"Аз мисля, че няма да се случи, тъй като българите са изключително разумни и днес ще отидат да гласуват, за да сложат край на това безвремие".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase