Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Стефан Янев призова българите да упражнят правото си на глас на изборите на 11 юли свободно, отговорно и без страх.

Служебното правителство полага и ще продължи да полага всички усилия да се гарантира честността, прозрачността и автентичността на изборите, заяви той в началото на днешното правителствено заседание. Янев благодари на ангажираните с подготовката на изборите, които работят за да предотвратят купения и корпоративен вот. По думите му работата им вече дава резултати, което е основание българските граждани да гласуват без притеснение.

Целта е следващият парламент да бъде ефективен, да отразява тази електорална тежест и да е в състояние да взема решения, необходими за бъдещето на държавата, каза той.

Премиерът призова още партиите и коалиците да бъдат отговорни в изборния процес, да загърбят популизма и пиар акциите.

Опасявам се, че предстоят трудни времена и разположението на силите трябва да формира стабилно мнозинство и стабилно подкрепено правителство, което да е в състояние да взема непопулярни решения и да провежда реформи, подчерта Янев, според когото България трябва да развива икономическия си потенциал в интерес на цялото общество.

Партиите да чуят гласа на хората, техните желания, техните идеи за развитите на страната и да се опитат да ги представят в подходящи политики, настоя той.

Само с общи усилия ще бъдем в състояние да възстановим икономически държавата, да развиваме икономика с висока добавена стойност, за да може социалните ситеми да работят в интерес на гражданите, смята служебният премиер.

Изборите са фундаментът на демократическия процес, онзи момент, в който отговорностите от хората идват до всички нас чрез партиите и властите. Всички ние трябва да работим отговорно, всеки в рамките на своята роля, за да имаме просперираща България с бъдеще, посочи министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase