Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Правителството прие решение за освобождаването на Атанас Темелков от длъжността председател на Държавна агенция „Електронно управление“ и за назначаването на този пост на Красимир Симонски.

Темелков е освободен предсрочно по негово искане.

Красимир Симонски е инженер по специалност „Изчислителна техника“ от Техническия университет-София. Доктор е на науките на БАН. От 1991 г. до 2002 г. е заемал длъжността директор компютри и комуникации в Американския университет в Благоевград. В периода 2007 г. – 2009 г. е бил заместник-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения с ресор „Информационни технологии“. От началото на 2013 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ до назначаването му за заместник-председател на новосъздадената Държавна агенция „Електронно управление“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Чоков

преди 2 години

И тази агенция е плод на партията - Станишев !Той я озакони на времето и защо ?

10

Митрев

преди 2 години

Ще повярвам , че ще има промяна в управлението на държавата око първо се започне съкращения в тази агенция !

9

ИВО ИВОВ

преди 2 години

Дано този нов стар председател да поразгони онези стари муцуни под него .Станали на по 70 и кусур години пенсионери и още се натискат да си седят там.Като им се работи да отиват в производството.

fallback