Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова възложи на Дирекция "Вътрешен одит" в министерството да извърши проверка на дейностите, свързани с контрола на изпълнението на проектите по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Oще по темата
Целта е да се установи какво е наложило наемането на външни фирми за извършване на проверките на място при бенефициентите, при положение, че в Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“, която изпълнява функциите на Управляващ орган на програмата, има 67 експерта (31 в София и още 36 в регионалните звена на дирекцията), които следва да осъществяват контрола по изпълнение на проектите.

Проверката трябва да установи също какъв е общият размер на разходите за използване на услугите на външни фирми, за да се прецени по-точно целесъобразността на тяхното наемане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Изнервен

преди 2 години

Тези новите смятат ли да правят нещо друго освен проверки и чистки?

3

Анонимен

преди 2 години

Гръмки думи "Региони в разтеж". Аз освен Всички региони че са е упадък друго не виждам. И който може се спасява в чужбина. Кви региони, какъв разтеж. :))

2

Анонимен

преди 2 години

И тука е имало присвоявания явно

fallback