Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев да бъде освободен. Решението е на МС, а предложението идва от служебния премиер Стефан Янев.

Oще по темата

Указът за освобождаването на Георгиев трябва да бъде издаден от президента Румен Радев.

"Този председател накърни авторитета на службата с действията си и дава основания да се смята, че предприема политически мотивирани действия, въпреки че службата е деполитизирана по закон", заяви след заседанието на Министерския съвет премиерът Стефан Янев.

Мястото на Георгиев ще бъде заето от Вальо Тончев, който е дългогодишен служител на Агенцията.

"От нашите действия можете да направите извода, че се опитваме да освободим държавата от незаконосъобразни практики и действия, да освободим държавата и нейните институции да работят в обществен интерес при спазването на законите", каза Стефан Янев.

Той не коментира дали ще има смяна на ръководни позиции и на други служби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

264

Влад

преди 2 години

В България всеки политик е недосегаем . Сред тях няма престъпници, няма мафия , няма шпиони. Да вземат направо да закриват службите, че да не тормозят честните политици.

263

Анонимен

преди 2 години

На тези длъжности в България от 140 години се назначават хора по ориенталски и шуробаджанашки и после им се прави чистка пак по същия начин.

262

Анонимен

преди 2 години

Дим. Георгиев си позволи птекалено много да се разприказва. Обиди преия си шеф Б.Рашков, правителството, председателя на служебния кабинет ген.Янев. Би следвало генералът да обвини досегашния шеф на ДАНС в уронване авторитета на службата и кабинета и да замени освобождаването с дисциплинарно уволнение. В този случай Д.Г. ще се размине с 20-те заплати и ще знае да поставя спирачка на езика си. Същото се касае и за шефа на ДАТО, още повече ако документацията, както се твърди в медиите, е умишлено

fallback