Снимка: БГНЕС

Парламентарните избори на 11-ти юли няма да доведат до стабилен парламент, който да излъчи редовно действащо правителство, смята президентът от 2002-ра до 2012-та година Георги Първанов.

"Политическата конфронтация се изостря и това не обещава нищо добро", коментира той във Велико Търново.

Масовите смени, които предприе служебното правителство, донякъде са елемент от промяната, посочи още Първанов.

"Стига дейността на служебното правителство да не се сведе до това, защото това наистина ще пренапрегне допълнително ситуацията, което не обещава нищо добро", посочи той пред БНР.

Още по темата

Според него изгледите за стабилно  управление след 11 юли са минимални.

"Не мога да си представя какво ще е онова, което ще събере достатъчен брой гласове в парламента, съответно достатъчна парламентарна подкрепа за едно работещо правителство за цял мандат. Скептик съм, но ще се радвам, ако ме опровергаят“, каза още Първанов.

Във Велико Търново президентът Георги Първанов представи книгата си "Пътуване към паметта. Разкази за политиката" и коментира увеличаващата се политическата конфронтация.

"Моята теза е, че конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици. Като не могат да управляват, като не могат да правят политика, търсят сблъсък. Сега всичко е на лична основа и е толкова непримиримо, че аз не мога да си представя до къде ще спрат", обясни той.

Според него резултатите от предстоящите президентски избори ще са проекция от парламентарния вот на 11-ти юли. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase