Снимка: БГНЕС

Ръководни кадри в системата за сигурност са в неплатен отпуск до септември. От Министерски съвет съобщиха, че председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително. 

Председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май 2021 г. до 21 май 2021 г. включително.

Още по темата

По-рано днес служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че ръководни кадри в системата за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство.

По думите му излезлите в отпуск са "прекалено много на брой", тези хора са на възлови длъжности в системата, назначени от предишната власт.

"Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, има смяна на кадри", коментира Рашков.

От Националната служба за охрана заявиха, че началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск. Той е бил в принудителен триседмичен отпуск през март тази година поради заболяване с Covid-19. От НСО уверяват, че към днешна дата ръководството изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase