Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Държавният глава Румен Радев проведе телефонен разговор с министър-председателя на Република Албания Еди Рама, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Европейската интеграция на страните от Западните Балкани и укрепването на стабилността в нашия регион бяха във фокуса на разговора.
 
Президентът Радев изрази високата оценка на страната ни за европейския подход на Албания за ефективно зачитане и утвърждаване на правата на българското малцинство в страната. Българският президент приветства активния двустранен диалог, както и постигнатите от Албания успехи в процеса на европейска интеграция.
 
Обща бе позицията, че затвърждаването на европейската перспектива за държавите от Западните Балкани е в интерес не само на нашия регион, а и на Европейския съюз и изисква неотклонна политическа воля за осъществяване на необходимите реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 2 години

*** *** - ***.***

26

ББ

преди 2 години

България е Парламентарна Република...да успокоя гробарчетата,президента Обединяваща Нацията ни Институция...дали е Радев или коитио си искате все тая..милионите българи го знаят и гроб троловете не могат да ни излъжат,Президентаняма власт,не раздава пари,не прави закони и реформи...Президента единствено може да обича България...и Радев го прави...Моят Президент..Президента на Народа ни!!!макетата в ЕС когато спазят договора..спрат насаждането на омраза към България и краденето на Историята ни!

25

Цар милко калайджиев

преди 2 години

България и Албания са новите Иран и Палестина, когато измиете албанец, ще получите чист българин и косовец

fallback