Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Социалисти учредиха ново идейно-политическо обединение Платформа „Социализъм XXI век“. Те приеха манифест, в който се казва, че БСП е допуснала груби политически грешки и настояват за нова предизборна платформа и нови лица, предаде БНР.

Сред учредителите са Георги Пирински, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Юрий Асланов и Велислава Дърева, която заяви, че след провала на парламентарните избори е било задължително лидерът на партията Корнелия Нинова да подаде оставка.

„Мисля, че политическата култура и почтеност изисква съответният председател да вземе своето решение и да си подаде оставката, така че ние не правим партия в партията. Ние сме партия, защото има БСП, която е на 130 години, има една паралелна партия, лидерска, която е на пет години“, каза Дърева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Стивън

преди 2 години

Това ли ви е новата платформа, другари социалисти? Със хардлайнери-комунисти като Лъчезар Костов, който като Пълномощен представител на Б-я в международната научна организация "Обединен институт за ядрени изследвания" в град Дубна, Русия активно "съдействаше" със своята некомпетентност за провала на сътрудничеството с тази организация! Нека се разследват делата на тази личност

62

Краси

преди 2 години

Всеки член или симпатизант на преименуваната БКП е потенциален убиец,крадец,терорист,обирджия на мандри или руски слуга !

61

Стар набор

преди 2 години

И този ли социализъм ще бъде "развит" ? На 66 г. съм и не вярвям в УТОПИИ и нови експерименти. Някои хора са забравили за 30 год. какво беше социализЪма и се хващат отново за утопията. Явно никога няма да пораснат.

fallback