Снимка: БГНЕС
fallback

Парламентът ратифицира изменението на Споразумението между правителството на България и правителството на Румъния за презгранични операции на Air Policing.

С него се цели регламентиране на възможност за изпълнение на презгранични операции за Air Policing от самолети на "трета" страна от НАТО. Това ще касае случаите, в които те изпълняват мисия по усилен Air Policing на територията на България или Румъния.

Велизар Шаламанов от ДБ обясни, че това се налага заради услужената обстановка в Черно море. Христо Гаджев от ГЕРБ - СДС обясни, че става въпрос за ратификация на вече съществуващ протокол.

Според него няма спор, че това решение е правилно и необходимо заради ситуацията в Черно море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

илюминат - ренегат

преди 3 години

АмерикаНАТО какъв го дирят тук? Избиха коренното население,а сега и бледоликите!Тръгнали света да ОПРАВЯТ!Да си оправят "държавата" и тогава да дават наклон на оная работа на света!!!

44

Полети

преди 3 години

Вчера, когато небето над София бе закрито от 07 до 12часа за полети на гражданската авиация, в 10ч28мин над Александър Невски прелетя един самолет на Poland еър полисинг. А и доста машини(къде с пилоти, къде безпилотни) прелитат насам натам.

43

SS

преди 3 години

Не дразнете руската сибирска мечка ! Какво искате ? България да стане прифронтова държава ? Или тук да се водят бойни действия ? Представяте ли си да стане война ? Кой мислите ще го отнесе най много ? Олигархията ли ? Или нашите политици дето вървят с охрана да се пазят от народната любов. Най много ще пострадат обикнов.хора.

fallback