Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Заседанието на Временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби в Народното събрание премина през серия от скандали, обвинения и закани за съд.

То започна с бизнесмена Светослав Илчовски, който заяви, че "ГЕРБ са рекетьори".

Илчовски посочи, че бил поканен през май 2017 г. в скъп хотел в Монако от Иван Ангелов, собственик на фирма "Градус", като му е било поискано да бъдат съставени документи за фиктивен оборот с фирмата "Градус". Илчовски добави, че е бил изнудван и за пари при напояването на площите, които обработва.
Oще по темата


"Сигнали ще има, досега никой не можеше да говори, защото всичко беше контролирано от машината на ГЕРБ. Тези хора, управляващите от ГЕРБ, бъркаха в джоба на всеки човек", каза Илчовски.

Няма доказателства за обвиненията изнесени от Илчовски, има само един писмен сигнал, не може без съд и прокуратура да се произнасят присъди, посочи Дани Каназирева.

Народният представител Тома Биков посочи, че към този момент документи по обвиненията на Илчовски не са получени от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Мая Манолова, председател на Комисията, каза, че документи има, но те ще се разгледат на закрито заседание на Комисията.

Впоследствие се разрази скандал с депутата Маноил Манев. Мая Манолова поиска той да бъде отстранен за вземане на думата без разрешение и дори поиска НСО да дойдат в залата и да въведат ред.

Запитан за автентичността на снимките, на които се вижда премиерът Борисов, нощно шкафче с пачки евро, кюлчета злато и пистолет, Илчовски каза, че "няма представа дали са били внесени или са били там. Един човек ми каза, че бил почерпил една женица с пет хиляди лева да обслужи премиера".

Илчовски твърди, че е бил изнудван през 2017 година за кухи обороти в порядъка на 60 - 70 милиона лева с фирма "Градус".

Собственикът на компанията Иван Ангелов също взе думата.

"95% от казаното от г-н Илчовски са лъжи", заяви той.

Отношенията му с премиера били "чисто мъжки", често си общували, но не играели често белот.

Шефът на "Градус" заяви, че е купувал от Илчовски на по-високи цени и затова има фактури.

"Той непрекъснато лъже и в понеделник ще бъде даден на прокуратурата", заяви Ангелов.

Той разкри, че през 2018 г. дал на Илчовски 5 млн. заем, после зърнопроизводителят му поискал още 3 млн. лв.

"Господин Илчовски твърди, че съм използвал името на премиера, за да ми продава на по-ниска цена. Никога не съм използвал името на премиера. Това е лъжа, не бива така да лъже", каза Ангелов.

В същото време журналистка от ПИК пък даде тест за наркотици на Илчовски.

"Той ме обвинява мен в машинации. Всяка данъчна проверка ми излиза до стотинки. Разбирате ли? Аз нямам притеснение относно чистота на работата си. Аз съм производител на пилешко месо. Това е много тежко. Аз съм бил дал 5000 лева на плеймейтката на Борисов. Представяте ли си каква идиотщина. Той ще намери някой да му плати по-скъпа и по красива", добави Ангелов.

От думите му стана ясно, че той се е обръщал за съдействие към премиера при ветеринарни проблеми, защото в Турция не пускали камионите с яйца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Анонимен

преди 3 години

С новия изборен кодекс ГЕРБ вече никога няма да спечели избори и няма да са първи. Народе не гласувай и за ДПС и другата патерица на ДПС - измамническата партия на Слави. Да си върнем ДЕМОКРАЦИЯТА, която след идвенето на аристократа антидемократ Симеон си отеде през 2001 заедно с интегралната бюлетина за контрол на изборите. Следа бащА си Борис и ДЕДО СИ фЕРДИНАНД ТОЙ НИ ДОНЕСЕ НОВА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.

129

Анонимен

преди 3 години

Герб е позор за бьлгария

128

EХА

преди 3 години

Верно ли е,че Мая Манолова била МАТА ХАРИ! Тя затова ли изглежда така секси с напомпани джуки! Да и с такова самочувствие!.

fallback