Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Прецедент е да няма кандидати за председател на ЦИК. Големият длъжник за това е "Има такъв народ", които са втора политическа сила в парламента, а не направиха своя номинация за поста". Това мнение изказа пред БНР политологът и университетски преподавател по политически комуникации доц. Иво Инджов, в коментар на решението на ГЕРБ да оттегли своя кандидат за председателското място.

Oще по темата

"Не може все да връщаш топката в полето, без да играеш с нея, след като си втора парламентарна сила", коментира още той поведението на ИТН.

По думите му не е ясно защо и БСП не е излъчила свой кандидат за председател на ЦИК.

"Сред партиите има известни калкулации, че е по-добре да нямат председател на Централната избирателна комисия при новите правила, по които ще бъде проведен предсрочният вот през юли", смята той.

Според доц. Инджов президентът Румен Радев трябва да действа много бързо и изрази очакване някоя от другите партии да предложи кандидат за председател на ЦИК.

"ЦИК не трябва да бъде натоварвана с големи очаквания. Тя не печели изборите. Тя може да влоши изборният процес и да създаде лоша организация, но не трябва да има голямо фокусиране върху ролята на комисията", обясни политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

Анонимен

преди 2 години

Трябва незабавно да бъдат арестувани гербавите престъпници!А ОПГ-то да се обяви извън закона!

120

анонимен

преди 2 години

Като го гледам Тошето и се чудя-нали уж имал жена,та тя не го ли подсеща да се посреше малко,понякога да отиде да се постриже и като цяло да заглади косъма.Някъде четох,че е била от много заможно пловдивско семейство.Така ли не успява да го вкара малко в приличен вид,че мяза на някакъв несретник.Или и тя самата е от същия калибър?

119

Миро

преди 2 години

Какви мутренски тронове дрънкаш бе Трифонов е мутра още.преди 2 000 година.Я престанете с вашите отричиния на неща които сме видял с очите си.Той много добре си знае кой е затова ходи с охрана още през 1993-94 година. Омраз ата му,комплексарщината му,липсата на душевен мир той го е.споделял в предаванията си ,другите му здравословни проблеми ,та той си няма хал хабер от политика,да не говорим за отвратителни я му характер

fallback