Снимка: БГНЕС
fallback

Предлагаме за председател на ЦИК да бъде избран Красимир Ципов, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на консултациите при президента за съставяне на нова Централна избирателна комисия.

„Естествено, че изпълнявайки закона, сме тук, за да предложим членове на ЦИК. Макар че смятам, че ролята, която ви отреди законодателят, не ви съответства, защото така изглеждат консултациите при един областен председател. До този момент ЦИК, квотата на ГЕРБ никога не е предполагала мнозинство.

Oще по темата
Ние все още мислим, че в парламентарната република има някакво значение какъв е вотът на парламентарно представените партии и коалиции и съответно на коя от партиите хората са гласували най-много доверие“, заяви Атанасова.

„Предлагам най-голямата парламентарна група да получи председателското място в ЦИК“, подчерта тя и уточни, че трябва да стане ясно има ли съгласие от ГЕРБ да заемат председателското място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 години

ГЕРБ може да предлага теляк на Вожда вече.Нищо друго.

17

Анонимен

преди 2 години

Е тия протестъри избиха рибата, че и една цаца не остана. Никой не иска да излъчи председател на ЦИК, който ще трябва да приложи приетия от тяк кодекс! Това е защото знаят, че новият избирателен кодекс е БОМММБААА... Такова поредно падение от т. нар. "НОВИ" - запалиха фитила и се разбягаха.

16

ООО

преди 2 години

ГАЛЕВИЦА СЕ ГОТВИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЗАТОВА ТЪРСИ ПОСЛУШНИЦИ

fallback