Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев връчва днес проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарна грипа в 45-тото НС „БСП за България". Това е последната възможност да бъде сформирано правителство в рамките на това Народно събрание, пишат от БНТ.

Първите два мандата бяха върнати от коалиция „ГЕРБ СДС" и „Има такъв народ", без техните кабинети да бъдат дори гласувани в парламента.

На 1 май Националният съвет на БСП обаче взе решение да върне мандата още при връчването му.

С това процедурата по Конституция за съставяне на правителство ще бъде изчерпана. По закон следва президентът да разпусне НС и да създаде служебен кабинет, който да подготви предсрочни парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

ами

преди 2 години

честито на другаря фигурант , ше си има негово си правителство !

23

Анонимен

преди 2 години

Язък за барута! Цял живот Корнелия Импексова си мечтае за получаване на Мандат и сега какво? Ще трябва да го върне без дори да му се порадва една нощ.Некомпетентна до мозъка на костите си. Нинова, eдно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.

22

Анонимен

преди 2 години

Идеално. Всички тези мурафети работят за ГЕРБ.Хората ще проумеят, че няма нужда от толкова партии-***, които са в парламента единствено за да рушат правилата и реда в държавата.

fallback