Снимка: БГНЕС

Страхотно изборно законодателство – ще джуркаме топчета, за да определяме шеф на ЦИК. Това каза премиерът в оставка и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Естествено, че председател на ЦИК трябва да е първата политическа сила. Това сочи демокрацията. С най-много 4 човека. Не знам и това как ще го направят, да ги изгонят и тях. Ако не се договорели, а те ще се договорят, ще взимат сферата, където джуркате тотото, ще слагат шест топчета и който му се падне председател, ще бъде председател. Страхотно изборно законодателство – ще джуркаме топчета, за да определяме шеф на ЦИК. Добре, приемаме го и това“, коментира Борисов и подчерта, че от ГЕРБ се отнасят отговорно до последната минута, докато ги освободят.

Още по темата

„Готвим се при всякакви правила, каквито и да ни слагат. Като спортист знам, че съдията колкото и да ти пречи, в края на краищата, като играеш добре, ще победиш. Мога отсега да ви кажа, че председателят ще бъде най-вероятно от партията на депутата Трифонов, зам.-председател сигурно някой от другите. Интересно защо не направиха правителство. Да носят отговорност, да пазят границата, да доставят ваксини и всичко останало“, добави той.

Във връзка с утрешните консултации при президента за съставяне на ЦИК Борисов коментира, че ГЕРБ ще определи хората, които ще отидат при държавния глава. „Ще пратим четирима човека на консултациите“, уточни премиерът в оставка.

Той подчерта, че всеки ден чака да ги освободят. „Не знам какво още искат да си направят. Всички знаят, че отиват на избори, но парламентът продължава да си приема разни работи. Това е най-краткият парламент. Предполагам, че нарочно ще го бавят, за да задължат бюджета, без да казват откъде ще дават парите. Те сега трябва да кажат откъде и как. За 7 млрд. лв. са си внесли проектозакони за няколко дни. Кой ще ги изпълнява? Кои хора? По време на служебното правителство над 100 млн. не влязоха в държавната хазна от контрабандата на цигари“, каза още Бойко Борисов.

За всичко друго се сговориха, но за правителство не, за да има служебно, каза още Борисов.
 

Коментари Напиши коментар

341

Анонимен

преди 21 часа

До Активист на БСП
Поредната простотия на Еднокнижника

еднокнижкик е Радев - прочел е само устава на БНА!

340

вичи

преди 1 ден

ЩЕ ДЖУРКАМЕ - ЕЙЙЙЙ НЕ СЕ НАУЧИ НА КУЛТУРА В ИЗКАЗВАНИЯТА СИ ТОЯ *** БЕ !

339

Анонимен

преди 1 ден

Какъв е проблема на се джуркат бе ***. За да влезе едно дете в детска градина или училище, не се ли джуркат топчета? Не може всичко да ви е нагласено на вас - избори, кметове, прокуратура, съдии и т. н. Пази кръвното, че току виж пак ще влезеш в болница.